Tonda - smajlíkTonda Kozák


Studuju.cz

Español

Spolčo Holice

Můj názor

... aneb co se nevejde do jednoho statusu na Facebook.

Odpovědi na e-mail s protestem proti postupu ruské policie na Rudém náměstí

Publikováno: 30. 8. 2013

Navazuje na Výzvu ruské vládě k propuštění demonstrantů proti invazi do Československa roku 1968


Po tom, co ruská policie pozatýkala účastníky demonstrace proti invazi vojsk Varšavské smlouvy do ČSSR v roce 1968, napsal jsem e-mail, ve kterém jsem vyzval vysoké ruské státní činitele ke sjednání nápravy.
Protože však sám rusky neumím a ani nemám kontakty na ty správné ruské politiky, e-maily jsem odeslal na adresu českého velvyslanectví v Rusku a českému generálnímu konzulátu v Rusku s prosbou, aby zprávu přeložili a odevzdali do správných rukou.


Obdržel jsem tyto odpovědi:



Velvyslanectví České republiky v Rusku

Předmět: odpověď na mail ve věci zadržení účastníků vzpomínkové akce na Rudém nám.


Vážený pane Kozáku,
děkujeme za Váš email zaslaný na Velvyslanectví ČR v Ruské federaci týkající se zadržení účastníků vzpomínkové akce na Rudém náměstí.

Dovolte mi Vás ujistit, že Ministerstvo zahraničních věcí ČR (MZV ČR) se překvapivým postupem ruské strany zabývá na nejvyšší úrovni. Metodami obvyklými pro diplomatické styky bylo ruské straně jasně a neprodleně sděleno stanovisko MZV ČR. Pozice MZV ČR byla také zveřejněna na stránkách www.mzv.cz .

Vývoj tohoto případu budeme nadále bedlivě sledovat a s účastníky vzpomínkové akce zůstáváme ve spojení. Rád bych Vám ještě jednou poděkoval za Váš zájem i za vyjádření Vašeho postoje.

S pozdravem,
Petr Kroužek

Chargé d´affaires a. i.
Velvyslanectví České republiky v Ruské federaci, Moskva

**********************************************************

Právní informace: Tento e-mail a jakékoli soubory k němu připojené mohou být důvěrné nebo chráněné právními předpisy. Pokud jste tuto zprávu omylem obdrželi, prosíme oznamte toto odesílateli bez zbytečného odkladu a poté ji vymažte z Vašeho systému.

Legal Disclaimer: The information contained in this message and any attached files can be confidential and may be legally privileged. If you have received this message by mistake please let the sender know immediately and then delete this mail.



Generální konzulát České republiky v Jekatěrinburgu

Předmět: Odpověď: Výzva k propuštění demonstrantů


Vážený pane Kozáku,

O případném dalším postupu Vás budeme informovat.

S přáním hezkého dne

Hana Kuncová
sekretariát
Generální konzulát České republiky
v Jekatěrinburgu
Gogola 15, 620075, Jekatěrinburg
tel.: (343)379-47-62
fax: (343)379-49-26
E-mail: yekaterinburg@embassy.mzv.cz




Zdá se mi, bohužel, že s tím nehodlají nic udělat. Demonstranti dostanou pokuty bez většího zájmu ostatního světa.

Nejsem si jist, jak mám dál postupovat. Mám se na to vybodnout a říci si, že stejně nic nezměním, nebo se mám snažit psát další e-maily nebo dopisy na všechny strany a dívat se na svět optimisticky? Nevím.



Pokud se Vám článek líbil, můžete mě podpořit tím, že o něm řeknete svým přátelům nebo ho budete například sdílet na Facebooku.


Seznam všech názorů