Tonda - smajlíkTonda Kozák


Studuju.cz

Español

Spolčo Holice

Můj názor

... aneb co se nevejde do jednoho statusu na Facebook.

FILM: Delta Force

Publikováno: 16. 8. 2015

Žánr: Akční, Thriller

Natočeno: 1986, USA

První zhlédnutí: 14. 8. 2015

Delta Force na čsfd

Snímek z filmu Delta Force

Film jOBS, režie: Menahem Golan

Děj

Palestinští teroristé unesou izraelské dopravní letadlo. Hrozí nebezpečí, že všechny cestující zabijí, proto je do akce povolána americká jednotka Delta, která se pokusí rukojmí osvobodit.

Bacha, spoiler!

Děj podrobně

Film začíná scénou z íránské pouště, kde americká elitní jednotka Delta plní misi. Něco se však zvrtne a musí se dát na ústup. Major Scott McCoy na poslední chvíli vynese z hořícího vrtulníku svého přítele.

Na palubě izraelského letadla se objeví 2 palestinští teroristé, kteří zbraněmi, které si tam dříve uschovali, ovládnou posádku letadla.

Teroristé oddělí od ostatních 3 americké námořníky a několik Židů. Americká jednotka Delta má rukojmí osvobodit. Chtějí vtrhnout do letadla ve chvíli, kdy přistane, aby doplnili palivo a propustili ženy a děti. Na poslední chvíli je velitel zastaví poté, co se dozví, že teroristé již vysadili námořníky a Židy neznámo kde a že na palubě již nejsou jen dva útočníci, ale je jich 12.

Delta se vydává do Bejrůtu, kde s pomocí řeckého kněze (agenta CIA) objeví vězení teroristů, kněz je zabit. Po přepadu se ukáže, že teroristé již stihli několik rukojmích odvézt a jsou na cestě do Damašku. I ti jsou posléze zachráněni, bohužel jeden příslušník Delty a Scottův přítel je zabit.

Film končí slavným návratem cestujících do Izraele.

Můj názor

Líbily se mi vtipy o Chucku Norrisovi, ale nikdy jsem film s ním neviděl a byl jsem proto zvědavý, co to bude. Už od začátku jsem věděl, že hrdinové budou oplývat nadlidskými schopnostmi, a jak už to tak v těchto typech filmů bývá, mnohé scény budou značně nereálné – jako třeba když Chuck jede na motorce pod vzlétávajícím letadlem.

Film mě ale celkem zklamal. Téměř jsem necítil napětí, Chuck drží zbraň, jako by to byla propiska, a nepřátelé padají rozsekaní k zemi bez známky odporu.


Pokud se Vám článek líbil, můžete mě podpořit tím, že o něm řeknete svým přátelům nebo ho budete například sdílet na Facebooku.


Seznam všech názorů