Tonda - smajlíkTonda Kozák


Studuju.cz

Español

Spolčo Holice

Můj názor

... aneb co se nevejde do jednoho statusu na Facebook.

Lidé neumí číst

Publikováno: 4. 1. 2013

Čtu si takhle v poklidu článek na Živě.cz, potom procházím diskuzi pod článkem a nestačím se divit.

A o čem že pojednává ten článek? Je tam video, ve kterém nějaký maník prezentuje svůj návrh vzhledu Facebooku budoucnosti. Na první pohled je docela pěkný, kdyby to neměl být Facebook. Tahle největší sociální síť je v jeho podání plná čtverců na můj vkus až příliš nalepených na sobě. Celé to až příliš připomíná „Metro“ z Windows 8.

A teď si asi říkáte, jak z toho vyplývá, že lidé neumí číst? Oni pravděpodobně číst umí, ale jsou příliš líní na to, aby to dělali. Anebo, a to je možná ještě horší varianta, předložený text si přelouskají, ale nepochopí ho.

Autor článku píše: „V každém případě se jedná pouze o koncept a nikoliv oficiální návrh připravený pro Facebook.“ Když si přečtu tuto větu ji mi jasné, že tohle je jen návrh nějakého dizajnéra, který se zrovna trochu nudil a lidé z Facebooku o tom zatím nemají ani páru. Když si však čtu komentáře, mám pocit, jako by jiní čtenáři již viděli Marka Zuckerberga sedět u počítače a ládovat do něho nový kód, kterým navždy změní vzhled Facebooku.

Nevím, co si o tom mám myslet a jen tiše doufám, že jsem to nebyl já, kdo zmíněný text špatně pochopil a ostatní si ho interpretovali tak, jak zamýšlel autor článku.


Pokud se Vám článek líbil, můžete mě podpořit tím, že o něm řeknete svým přátelům nebo ho budete například sdílet na Facebooku.


Seznam všech názorů